понеділок, 30 травня 2011 р.

[День Перший]

   Коли я йшла на ці курси, знання, чим же ж ми тут будемо займатися, були вкрай поверхневі.
   Якщо казати відверто, то я тут за двома причинами: ну, по-перше, звичайно, найкращий спосіб відлиняти від фізичної праці на практиці і просто насолодитися звичною стихією, інтернетом, трохи більше часу, ніж зазвичай. Ну, а по-друге нашим фасілітатором є ніхто інший якнайкраща перша вчителька - Орлова Тетяна Георгіївна.
   Сьогодні ми знайомились з программою курсу, запропонованою компанією Інтел та Міністерством освіти України, - "Компютерні технології і підприємництво" програми "Шлях до успіху".
   Перед початком занять ми обговорили правила поведінки. Коротко про них: вчасно приходити, не галасувати, допомагати оточуючим і не їсти за клавіатурою. х)
   Займалися ми за електронним підручником, якій дуже зручний у використанні. Було би непогано, якщоб усе шкільне навчання здійснялося таким способом.
   Розбирали ми компютерну грамотність, критичне мислення, співробітництво.
   Питання щодо компютерної грамотності були простішими і крутилися вони навколо: що саме ми робимо на компютері, і чому хотіли би навчитися.
   Щодо критичного мислення Тетяна Георгіїна показала нам окрему презентацію, якщо мені не зраджує память.
   Співробітництво, на мою думку, ми розбирали найбільше часу.
   Так як підручник та программа ще на стадії розробки, то там були деякі неточності в питаннях. Але це все можна було оминути, якщо є бажання.
   Також ми встигнули розглянути типові конфлікти, які виникають при співробітництві.
   Потім нам не завадила кавова перерва, яку дуже ласкаво зробили нам Віктор Януарович і Тетяна Георгіївна, вони навіть пригостини мас цукерками!!!
    А. ще трохи і забула б. Ще ми трохи розважались, не знаю чим це назвати... певно грою. "Знайди того, хто". Ми порівнювали свої вподобання, вміння та цілі. Виявилось, що ніхто з цілої группи не полюбляє зебр. ><
   А взагалі группа з 10ти чоловік дуже цікава та різноманітна. Ще в нас є аж 3 Тараса хДДД.
   Ну, для початку непогано.
   Далі буде. =)

3 коментарі:

  1. Аня, я дуже дякую за розгорнутий допис! Ти перелічила всі наші вправи! Отже, можна зробити висновок, що ти дуже уважна:) І це класно! Успіхів!!!:)

    ВідповістиВидалити
  2. Аня, ти справжня стенографістка! Прочитавши твій допис, я ніби побувала у вас на тренінгу. Це так чудово!!! Не зупиняйся, пиши так і далі. Ввійшовши на твій блог, я вирішила, що це загальний блог вашого тренінгу (така кількість тексту!!!) й відразу ж стала прихильницею. Але прочитавши твою публікацію-шедевр ніяк не пожалкувала. Дуже цікаво читати. Ти послідовно і захоплююче висловлюєш свої думки. Успіхів!!!

    Тренер програми "Шлях до успіху"

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже дякую за лісні відгуки, буду старатися і далі, щоб не розчарувати ваших сподівань. =)
    Ще раз дякую)

    ВідповістиВидалити